Ce este Facebook Pay?

Un sistem de plată intern. Poți plăti sau trimite bani doar în cadrul aplicațiilor deținute de către compania Facebook: Instagram, Whatsapp, Messenger, Facebook. Momentan el poate fi folosit doar în United States. Încă nu este anunțată data implementării world wide a noului feature.

Ce poți face prin Facebook Pay?

Aici e frumusețea.

Facebook

Ai posibilitatea să cumperi online direct din facebook (fără website), să donezi pentru cauze de caritate sau să vinzi obiectele din garaj. Marketplace-ul din Facebook devine un competitor direct pentru site-uri precum Olx. Iar pentru a avea un shop online nu mai e o obligativitate crearea unui website. Orice vrei să cumperi de la brand-urile ce se promovează în Facebook sau oamenii că postează anunțuri în marketplace, poți. Fără procesatoare de plăți, fără website-uri cu funnel-uri și formulare lungi de completat.

Instagram

Instagram-ul va începe efectiv etapa de maturizare a platformei, în care conținutul foto & video de calitate va converti mult mai bine decât în Facebook. So, finally, iată cum trebuie să arate o platformă bazată doar pe branding & selling. Premium content în IGTV va putea deveni Netflix-ul influencerilor, practic o sursă de venit precum YouTube-ul, Twitch-ul sau orice platformă de stream-ing.

Messenger

Prin platforma de Messenger ai practic un cont de Revolut. Momentan nu știm dacă poți tranzacționa dintre o monedă în alta, dar probabil vom auzi lucrul ăsta în următoarele update-uri.

Whatsapp

Iar Whatsapp-ul va fi probabil o alternativă de management a resurselor. Un fel de e-wallet cu informații utile pentru tine, să știi cât și pe ce ai plătit în Facebook, Instagram sau Messenger. Mark ne spune doar că vom afla mai multe detalii despre cum va funcționa Facebook Pay în Whatsapp, la următorul update.

“We are rolling out Facebook Pay to a small set of countries and apps first, with the intention to bring this service to more people over time.”

S-ar putea ca această etapă limitată geografic de funcționare să fie din mai multe puncte de vedere utilă:
Pentru că este un feature nou și trebuie testat înainte de implementarea world wide;
Să fie o validare siguranța datelor și transferul de bani prin intermediul Facebook. În primul rând pentru guvernul USA, iar în doilea rând pentru partenerii din cadrul consorțiului Libra coin.

Cum îmi fac și eu cont pe Facebook Pay?

Nu trebuie să-ți faci nimic. Este acolo, una dintre opțiunile pe care le ai în Facebook, Instagram, Messenger sau Whasapp. Poți folosi contul de Paypal, cardul bancar sau de Revolut pentru a avea acces la banii tăi. Dacă nu ai niciun fel de cont din cele trei, atunci nu ai cu ce să plătești prin Facebook Pay. Practic, compania Facebook doar îți facilitează accesul la acele conturi, nu îți crează un cont nou.

Sunt curios ce părere are Revolut despre asta, în cazul în care utilizatorii Revolut folosesc cardul fără să deschidă aplicația Revolut. Devine Revolut app useless? Cumpără Facebook compania Revolut?

We will see.